Om oss

Illugi G. Pálsson och sambon Emilia Lif bor i NO Skåne och det är de som driver Hestanaust.

Illugi är född och uppväxt på väst-island och började rida redan som barn hemma på gården Naust.  Han började studera på Hólar Univerciry år 1993 och år 1999 forsatte han utbildningen och fick sin ridlärarlicens och högre tränarutbildning. Illugi började tävla redan som 10-åring och har sedan dess tävlat med mycket bra resultat på både små och stora tävlingar, bl.a. Landsmót, Islandsmót och Svenska Mästerskapen. Sedan 1999 har han varit aktiv domare i tävlingsgrenen Gæðingakeppni och har även avelsvisat många hästar. Tillsammans med sin bror, Hallur, bedrivs även avel på gården Naust som är belägen på väst-island.

Illugi har tidigare arbetat i länder så som Island, Tyskland och Norge och har lång erfarenhet av islandshästar i alla skeden av hästens utveckling, från unghäst till färdigtränad tävlingshäst på elitnivå. Illugi talar isländska, engelska, svenska/norska/danska och även en del tyska.

Emilia har ridit sedan barn och arbetar som sjuksköterska. All fritid läggs på att träna, tävla och ge ut ridlektioner. Hon har tävlat många tävlingar, små som stora, och är sedan 2016 även domare i Gæðingakeppni.

loading...

VISION

Hestanaust vill ge kunderna möjligheten att utvecklas tillsammans med sin häst genom att delge deras erfarenhet och kunskap för att nå det individuella målet.