Nyheter

Under januarimånad flyttar vi till vår egna gård som är belägen i Bjärnum, Hässleholm.
En gård som vi kommer utveckla i framtiden och bedriva vår verksamhet. Självklart kommer vi ha kvar alla våra kunder, skoningar, lektioner m.m. precis som vanligt!

 
Läs hela inlägget »

WOW, WOW & åter WOW!!

Ett eftermiddagskval i Gæðingakeppni som vi sent glömmer. Soligt, bra stämning, fina ekipage, fantastiska funktionärer bakom och ett vackert Vallerödslund, kan det bli bättre??!!

Trots årets varmaste dag och sol som lyste starkt kunde den inte besegras av lyckan i de som lyckades kvala till GKSM2018. Vi säger ett stort grattis till er och önskar er lycka till på GKSM i Norrköping i september.

Emilia stod bakom hela tävlingen och trots suget efter att själv ställa upp fick jag från sekretariatet se många fina ritter, bland annat Illugi starta Sómi frá Hofsstöðum i A-flokk.

En ritt som inte många kunde släppa ögonen från, ett ekipage som utstrålar mycket karisma och passar fint ihop inne på tävlingsbanan. En ritt som resulterade i ett SM-kval med poängen 8,257. I final slog Sómi på sig och fick tyvärr bli diskvalificerad (synd för de hade annars vunnit med poängen 8,367).

Den mycket duktiga fotografen Emily Corcoran var på plats och fotograferade hela tävlingen, bilderna kommer läggas ut på hennes hemsida och i fb-gruppen "Tävlingar på Valleröd". Länk till hennes hemsida finns här.

Nedan kommer alla individuella poäng samt resultaten i uttagning och final.

Läs hela inlägget »

Hestanaust har under hela våren och början av sommaren varit mycket upptagna med flera GK-kurser och döma GK-tävlingar runt om i landet. 
Väldigt många privatlektioner har getts ut där fokus sätts efter ryttare och häst. Tävling på Vallerödslund kommer ske 1 augusti och kvalet är fullt - skoj!

Läs hela inlägget »

I tisdags var det träningstävling på Vallerödslund.

Vikingur frá Oddakóti är en ny träning- och tävlingshäst som Emilia kommer ha under ett tag framöver. Kom i mitten på mars och smygstartade på träningstävlingen på Vallerödslund tidigare i veckan. Har en lång bit kvar men poäng på 6:or redan nu är inte dåligt, totalt hamnde de på en 3:e plats och en 4:e plats. Ägare är Martina Williams.

Illugi har fullspäckat schema men följde med och red fina Stæll frá Bergi. En otroligt trevlig och lätthanterad valack som infinner sig i allt. De fick fina poäng och hamnade på 4:e plats i två grenar.

Mycket skoj att se egna uppfödningen Dama frá Naustum som med sin nya ryttare Malin Widell Lindskoug kammade hem första platsen i F2 på poängen 5,1! Stort grattis till er! Väldigt skoj att följa er resa! =)

Läs hela inlägget »

En ny träningshäst anlände till Hestanaust igår. Det är ingen mindre än snyggingen själv, Seifur frá Hólabaki.
Far: Gaumur frá Auðsholtshjáleigu
Mor: Sigurdís frá Hólabaki

Han kommer vara på långtidsträning hos Illugi. 

Läs hela inlägget »

Idag var det start för en ny kursplats!

Illugi kommer ha lektioner på Vallerödslund, i Blentarp. Lektionerna är individuella där man som ryttare kan få hjälp med ridningen, träningen och utvecklas tillsammans med sin häst. Inga speciella krav eller nivå behövs, alla är välkomna!

Nästa datum är 28/1.
Privatlektion 40 min, mellan kl. 9-12 eller 14-17
Max 8 ekipage.
Sopplunch och teori kl.12-14
Välj inriktning på vad du och din häst behöver träna på.
950:-
För mer info och anmälan info@vallerod.com
Eva 070-7523457 Hrafnkell 070-6914503
Välkomna!

Läs hela inlägget »

Ett julerbjudande som inte får missas!!

Vad passar bättre än en intressant och lärorik islandshästbok till dig själv och en tub hudsalva som är både läkande och mjukgörande till hästen?

Bok & Salva nu endast 535 kr inkl. frakt (ord.pris. 635kr). Gäller fram t.o.m. 23/12.

info@hestanaust.se


Boken "With horses - Leg Control"  skriven av ingen mindre än Ísólfur Líndal Þórísson, en eminent ryttare med fantastiska resultat i både sport, gæðingakeppni och inom avel.  Han har även varit ridlärare på Hólar University och har många års erfarenhet av islandshästar. I boken kan du läsa om olika strategier och träningsvektyg som du kan använda dagligen för att få en god kommunikation mellan ryttare och häst. 
Bedriver träningsanläggningen och avelsgården Sindrastaðir på Island tillsammans med sin fru Vigdís Gunnarsdóttir. 
För att komma till deras hemsida tryck
här.

Gandur hudsalva är en läkande och mjukgörande salva för sår, mugg och sommareksem på hästar. Vid användning bildar den en hinna över såret och mjukgör kanterna, vilket gör att såret sluts fortare. Den absorberas snabbt av huden, vilket gör det svårare för smuts att fastna i fettet men maximerar samtidigt salvans effektivitet i huden. Efter att salvan har smorts på lämnar flugorna såret i fred, vilket lugnar hästen och skyndar på läkningsprocessen. Fungerar mycket bra på sår, mugg, eksem och torr hud. 

* Mjukgörande och absorberas lätt av huden
* Framställd av minkolja och handplockade isländska örter
* En 100 % naturlig produkt från Island som är helt fri från tillsatser.
För att komma till deras hemsida tryck här.

Läs hela inlägget »

Just nu kommer väldigt många förfrågningar kring kurser och att döma tävlingar till oss på Hestanaust. Både Illugi och Emilia är GK-domare och har dömt flera tävlingar ihop och på olika ställen. Vi håller på att planera 2018 och ser fram emot detta!


Vid förfrågningar kring privatlektioner, kurser eller döma GK-tävlingar så maila till: info@hestanaust.se

Läs hela inlägget »

Årets sista tävling är gjord och nu väntas lite ledighet för hästarna innan träning för säsong 2018 börjas.

Illugi och Brá frá Höfn vann T3 med 6,25 och kom på 2:a plats i V2 med poängen 6,15.

Emilia och Stæll frá Bergi kom på en fjärde plats i T8 med poängen 6,0. Stæll är till salu, mer info finns under fliken "till salu".

OCH vår fina Dama frá Naustum som såldes till Mona i somras startades med dottern Malin i F2 och kom på en 2:a plats med poängen 5,20. Fantastiskt roligt att se Dama som dels har hamnat på ett toppen ställe hos Lönnebo Islandshästar men även får så fina poäng, endast tredje gången Dama startar i femgångsprogram och första gången som Malin tävlar henne .  Ska bli mycket skoj att följa er i framtiden.

Till sist så säger vi såklart grattis till alla våra elever som ställde upp där och fick fantastiska resultat. Träningen fortsätter och 2018 ser mycket lovande ut.

Läs hela inlägget »

Nu har Elmia - Icelandic Power Show avslutas i Jönköping och vilken hästfest!! Mängder med duktiga ekipage och fina poäng. Emilia och Samber tävlade T4 och V2 med fina resultat.
Placerade sig på en 4:e plats i T4 och 11:e plats i V2. Fina poäng och kommentarer.

Illugi var inte bara en utmärkt hästskötare på plars utan coachade även elever. Bland annat säger vi ett stort grattis till Maia Leikermoser Wallin som med sin häst Hljómur frá Túnsbergi vann V1u på totalt 6,30 och har endast haft hästen i 14 dagar.

Nästa år är Elmia 12-14 oktober! =)

Läs hela inlägget »

Arkiv

Etiketter

Senaste kommentarer