Nyheter

I tisdags var det träningstävling på Vallerödslund.

Vikingur frá Oddakóti är en ny träning- och tävlingshäst som Emilia kommer ha under ett tag framöver. Kom i mitten på mars och smygstartade på träningstävlingen på Vallerödslund tidigare i veckan. Har en lång bit kvar men poäng på 6:or redan nu är inte dåligt, totalt hamnde de på en 3:e plats och en 4:e plats. Ägare är Martina Williams.

Illugi har fullspäckat schema men följde med och red fina Stæll frá Bergi. En otroligt trevlig och lätthanterad valack som infinner sig i allt. De fick fina poäng och hamnade på 4:e plats i två grenar.

Mycket skoj att se egna uppfödningen Dama frá Naustum som med sin nya ryttare Malin Widell Lindskoug kammade hem första platsen i F2 på poängen 5,1! Stort grattis till er! Väldigt skoj att följa er resa! =)

Läs hela inlägget »

En ny träningshäst anlände till Hestanaust igår. Det är ingen mindre än snyggingen själv, Seifur frá Hólabaki.
Far: Gaumur frá Auðsholtshjáleigu
Mor: Sigurdís frá Hólabaki

Han kommer vara på långtidsträning hos Illugi. 

Läs hela inlägget »

Idag var det start för en ny kursplats!

Illugi kommer ha lektioner på Vallerödslund, i Blentarp. Lektionerna är individuella där man som ryttare kan få hjälp med ridningen, träningen och utvecklas tillsammans med sin häst. Inga speciella krav eller nivå behövs, alla är välkomna!

Nästa datum är 28/1.
Privatlektion 40 min, mellan kl. 9-12 eller 14-17
Max 8 ekipage.
Sopplunch och teori kl.12-14
Välj inriktning på vad du och din häst behöver träna på.
950:-
För mer info och anmälan info@vallerod.com
Eva 070-7523457 Hrafnkell 070-6914503
Välkomna!

Läs hela inlägget »

Ett julerbjudande som inte får missas!!

Vad passar bättre än en intressant och lärorik islandshästbok till dig själv och en tub hudsalva som är både läkande och mjukgörande till hästen?

Bok & Salva nu endast 535 kr inkl. frakt (ord.pris. 635kr). Gäller fram t.o.m. 23/12.

info@hestanaust.se


Boken "With horses - Leg Control"  skriven av ingen mindre än Ísólfur Líndal Þórísson, en eminent ryttare med fantastiska resultat i både sport, gæðingakeppni och inom avel.  Han har även varit ridlärare på Hólar University och har många års erfarenhet av islandshästar. I boken kan du läsa om olika strategier och träningsvektyg som du kan använda dagligen för att få en god kommunikation mellan ryttare och häst. 
Bedriver träningsanläggningen och avelsgården Sindrastaðir på Island tillsammans med sin fru Vigdís Gunnarsdóttir. 
För att komma till deras hemsida tryck
här.

Gandur hudsalva är en läkande och mjukgörande salva för sår, mugg och sommareksem på hästar. Vid användning bildar den en hinna över såret och mjukgör kanterna, vilket gör att såret sluts fortare. Den absorberas snabbt av huden, vilket gör det svårare för smuts att fastna i fettet men maximerar samtidigt salvans effektivitet i huden. Efter att salvan har smorts på lämnar flugorna såret i fred, vilket lugnar hästen och skyndar på läkningsprocessen. Fungerar mycket bra på sår, mugg, eksem och torr hud. 

* Mjukgörande och absorberas lätt av huden
* Framställd av minkolja och handplockade isländska örter
* En 100 % naturlig produkt från Island som är helt fri från tillsatser.
För att komma till deras hemsida tryck här.

Läs hela inlägget »

Just nu kommer väldigt många förfrågningar kring kurser och att döma tävlingar till oss på Hestanaust. Både Illugi och Emilia är GK-domare och har dömt flera tävlingar ihop och på olika ställen. Vi håller på att planera 2018 och ser fram emot detta!


Vid förfrågningar kring privatlektioner, kurser eller döma GK-tävlingar så maila till: info@hestanaust.se

Läs hela inlägget »

Årets sista tävling är gjord och nu väntas lite ledighet för hästarna innan träning för säsong 2018 börjas.

Illugi och Brá frá Höfn vann T3 med 6,25 och kom på 2:a plats i V2 med poängen 6,15.

Emilia och Stæll frá Bergi kom på en fjärde plats i T8 med poängen 6,0. Stæll är till salu, mer info finns under fliken "till salu".

OCH vår fina Dama frá Naustum som såldes till Mona i somras startades med dottern Malin i F2 och kom på en 2:a plats med poängen 5,20. Fantastiskt roligt att se Dama som dels har hamnat på ett toppen ställe hos Lönnebo Islandshästar men även får så fina poäng, endast tredje gången Dama startar i femgångsprogram och första gången som Malin tävlar henne .  Ska bli mycket skoj att följa er i framtiden.

Till sist så säger vi såklart grattis till alla våra elever som ställde upp där och fick fantastiska resultat. Träningen fortsätter och 2018 ser mycket lovande ut.

Läs hela inlägget »

Nu har Elmia - Icelandic Power Show avslutas i Jönköping och vilken hästfest!! Mängder med duktiga ekipage och fina poäng. Emilia och Samber tävlade T4 och V2 med fina resultat.
Placerade sig på en 4:e plats i T4 och 11:e plats i V2. Fina poäng och kommentarer.

Illugi var inte bara en utmärkt hästskötare på plars utan coachade även elever. Bland annat säger vi ett stort grattis till Maia Leikermoser Wallin som med sin häst Hljómur frá Túnsbergi vann V1u på totalt 6,30 och har endast haft hästen i 14 dagar.

Nästa år är Elmia 12-14 oktober! =)

Läs hela inlägget »
Hestanaust har nu två nya hästar till salu. Mer information om de två fantastiska hästarna Stæll frá Bergi och Samber frá Eystra-Fróðholti finns under fliken Till Salu.

Mer info maila: info@hestanaust.se
Läs hela inlägget »

SM i Gæðingakeppni närmar sig med stormsteg!

GKSM arrangeras den 7-10 september på Margaretehof, Everöd och även i år kommer Illugi vara en utav de fem domarna som dömer hela GKSM. Det är mycket skoj att se hur denna tävlingsform har utvecklats under de senaste åren och att den blir mer och mer populär för alla ryttare och hästar.

Det finns nya inofficiella grenar, Gæðingatölt och Gæðingapass, som också kommer arrangeras på GKSM. Reglerna finns nedan samt snart på SIF:s hemsida.


Regler för de inofficiella grenarna:

Gæðingatölt
I Gæðingatölt börjar man med att visa långsamt tempo tölt, saktar av till skritt och byter varv där beautytölt (valfritt tempo tölt) visas. Detta rids i heat med 3-5 ekipage inne på banan samtidigt och på speakerns kommando. Poäng fås för långsamt tempo tölt, beautytölt, Vilja och Form under ryttare. Poängen räknas x 1 och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring. Totalpoängen delas på 4 och läses upp i slutet.
 
Finalridning i gæðingatölt
Final kan arrangeras på liknande sätt med A-final och B-final där vinnare kan gå upp till A-final. Momenten är densamma som i uttagningarna. Finaler rids om 3, 5 eller 8 ekipage inne på banan samtidigt. Poängen ges ut mellan varje moment och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring.
 
 
Gæðingapass
Gæðingapass rids på följande sätt. Ekipagen rider i heat om 2 ekipage, bredvid varandra och på speakerns kommando. Varje ekipage får två (2) passläggningar var och poäng fås för bästa passträcka, Vilja och Form under ryttare. Poängen räknas x 1 och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring. Totalpoängen delas på 3 och läses upp i slutet. Arrangören har tillåtelse att erbjuda alla ryttare att rida en och en, men ska följa samma regler som ovan, vid ridning två och två.

 

Läs hela inlägget »

Dagens kvällsaktivitet var att tillsammans med Örbyhof arrangera och genomföra ett SM-kval till Gæðingakeppni 2017.

Med totalt 29 starter lyckades många ekipage visa upp snygga ritter med fina poäng där en hel del även uppnådde kvalpoäng. Förutom Hestanaust (Emilia & Illugi) var Caroline Oddsson med i domaruppställningen.

Vi säger stort grattis till alla som kvalade!!

Nedan finns alla resultatlistor samt poäng för varje moment.
Kvalgränser för GKSM2017;
GDA - 8,00
GDB - 8,10
GDY - 7,90
GDT - 7,70
GDK - 7,65

Resultat

mOMENTSPOÄNGEN

Läs hela inlägget »

Arkiv

Etiketter

Senaste kommentarer