Illugi - domare för GKSM2017

SM i Gæðingakeppni närmar sig med stormsteg!

GKSM arrangeras den 7-10 september på Margaretehof, Everöd och även i år kommer Illugi vara en utav de fem domarna som dömer hela GKSM. Det är mycket skoj att se hur denna tävlingsform har utvecklats under de senaste åren och att den blir mer och mer populär för alla ryttare och hästar.

Det finns nya inofficiella grenar, Gæðingatölt och Gæðingapass, som också kommer arrangeras på GKSM. Reglerna finns nedan samt snart på SIF:s hemsida.


Regler för de inofficiella grenarna:

Gæðingatölt
I Gæðingatölt börjar man med att visa långsamt tempo tölt, saktar av till skritt och byter varv där beautytölt (valfritt tempo tölt) visas. Detta rids i heat med 3-5 ekipage inne på banan samtidigt och på speakerns kommando. Poäng fås för långsamt tempo tölt, beautytölt, Vilja och Form under ryttare. Poängen räknas x 1 och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring. Totalpoängen delas på 4 och läses upp i slutet.
 
Finalridning i gæðingatölt
Final kan arrangeras på liknande sätt med A-final och B-final där vinnare kan gå upp till A-final. Momenten är densamma som i uttagningarna. Finaler rids om 3, 5 eller 8 ekipage inne på banan samtidigt. Poängen ges ut mellan varje moment och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring.
 
 
Gæðingapass
Gæðingapass rids på följande sätt. Ekipagen rider i heat om 2 ekipage, bredvid varandra och på speakerns kommando. Varje ekipage får två (2) passläggningar var och poäng fås för bästa passträcka, Vilja och Form under ryttare. Poängen räknas x 1 och spö är inte tillåtet på banan eller i collectingring. Totalpoängen delas på 3 och läses upp i slutet. Arrangören har tillåtelse att erbjuda alla ryttare att rida en och en, men ska följa samma regler som ovan, vid ridning två och två.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln